Duurzaamheid

Samen maken we het verschil

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij zetten ons in voor een duurzame keten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een wezenlijk onderdeel van onze identiteit.

Met onze duurzaamheidsstrategie naar 2023 – IMPACT23 genaamd – willen we als Coolmax BV met al onze activiteiten een positieve impact hebben op het milieu en op de maatschappij. Uitspreken is makkelijk! Coolmax BV onderneemt concrete acties die een directe positieve impact hebben op de transparantie in de keten, de maatschappij en de planeet. 

Dit doen we op basis van 2 uitgangspunten:

 

Voor de mens

Coolmax BV wil een positieve impact hebben op de maatschappij door kansen te bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Wij voeren een actief beleid om mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie te (re)integreren op de arbeidsmarkt. Iedereen met motivatie en doorzettingsvermogen is bij ons welkom.(Iedereen verdient een kans!)

Voor onze planeet

Duurzaam ondernemen staat bij Coolmax BV hoog in het vaandel.  Het bedrijfspand en de productie van Coolmax BV zijn volledig CO2-neutraal. De koeling van het gebouw wordt gerealiseerd door middel van het WKO-systeem en de verwarming wordt gerealiseerd door een warmtepomp. De zonnepanelen op het dak voorzien het gehele bedrijfspand van energie. De overige CO2-uitstoot, die Coolmax BV middels transport produceert, wordt gecompenseerd door het lidmaatschap en ambassadeurschap bij Great Business. Great Business plant bomen om de biodiversiteit te herstellen en de atmosfeer terug te brengen naar een stabiele situatie. Door Coolmax BV worden er jaarlijks 5000 bomen gepland waarmee 50.000 kg CO2 uit de atmosfeer haalt.